Don't Miss

Au jucat împreună, au marcat împreună. Povestea fraţilor care au reuşit!

By on 26 noiembrie 2011, 12:32

Foto: fcuniversitatea-craiova-mihai.blogspot.com

Universul discuţiilor interminabile din jurul fraţilor Costea rivalizează cu expansiunea universului real, de la Big Bang şi până în prezent. Soluţiile sunt mii şi curg din orice direcţie. Nu sunt suficient de pregătiţi, sun prea pregătiţi dar nu sunt motivaţi. Ar fi motivaţi, dar lipseşte disciplina impusă de un antrenor cu mână de fier. Sunt prea criticaţi. Nu sunt criticaţi pe măsura indolenţei. Li se iartă prea multe. Ar trebui despărţiţi! Soluţia care a funcţionat în cazul lui Jack Charlton (mare vedetă la naţională după o carieră dedicată exclusiv lui Leeds) şi Bobby Charlton (perechea mai ofensivă a fratelui său la naţională, dar adversar cu Manchester United în campionat) a fost sugerată de Sorin Cârţu. Ca în orice altă situaţie, şi aici există un revers al medaliei. Există şi exemple de fraţi care au reuşit împreună!

Klaus şi Thomas Allofs au jucat trei ani împreună pentru Fortuna Dusseldorf şi încă unul la FC Koln. Fratele mai mare şi mai talentat, Klaus, a înscris 49 de goluri în perioada în care a fost coechipier cu Thomas la Fortuna şi a fost golgeterul echipei în fiecare dintre cele trei sezoane. Thomas a punctat de 21 de ori.

Foto: bundesliga.t-online.de

Nici anul petrecut împreună la Koln nu a fost mai puţin reuşit. Klaus a marcat 14 goluri, iar fratele său 7. Total: 91 de goluri.

Destinele celor doi s-au despărţit doar la naţională. Klaus Allofs a strâns 54 de selecţii, a câştigat europenele din 1980 şi a făcut parte din selecţionata RFG care a jucat finala mondialelor din 1986. Fratele  său nu a prins decât două convocări la naţionala vest-germană.

Într-un trecut imemorial, Jack şi Roger Doughty au făcut pereche în atacul lui Manchester United, club cunoscut la acea dată ca Newton Heath. Între 1887 şi 1889, cei doi au marcat împreună 129 de goluri: 88 Jack, respectiv 41 Roger şi sunt, probabil, cea mai prolifică pereche de fraţi care au jucat împreună!

 

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

 1. gery76

  28 noiembrie 2011, 19:53 at 19:53

  Fara sa fiu neaparat subiectiv,avand in vedere simpatia mea ferma fata de fotbalul german,in acest domeniu al fratilor celebrii,tot germanii detin suprematia si ma voi referi doar la 2 perechi ,fratii Rummenigge si fratii Forster!

  -Karl Heinz Rummenigge si Michael Rummenigge n-au jucat foarte mult impreuna,dar in sezonul '83-'84,ambii au fost marcatori de seama la Bayern Munchen,fratele mai mare si mai celebru Karl-heinz in acel an iesind si golgheterul Bundesligii cu peste 20 de goluri,dar si cel mic Michael a marcat a marcat de zece ori. La nationala s-au intersectat o singura data,Karl-Heinz fiind o legenda a nationalei germane,insa Michael desi a fost un fotbalist meritoriu n-a prins decat vreo 2 convocari !

  -Karl-Heinz Forster si Bernd Forster au fost de-asemenea 2 frati celebrii ce au jucat extrem de multe meciuri impreuna ,cariera lor la nivel de club confundandu-se cu V.F.B.Stuttgart ,cu care au luat un titlu istoric in '83-84 si chiar daca rolul lor era preponderent defensiv ambii au marcat cate 1-2 goluri in acelasi sezon ,ceea ce pentru aparatori de meserie era o performanta,dar si la nationala au jucat de vreo 20 de ori impreuna,devenind campioni europeni in '80 si vice campioni mondiali'82,Karl-Heinz continuand sa fie om de baza al Germaniei inclusiv la worldcup'86!

  -Fratii Fritz si Ottmar Walter nu-i mai pomenesc ,fiindca ei sunt legende ale fotbalului mondial campioni mondiali cu R.F.Germania in 1954 in celebrul ''Miracol de la Berna''in care au invins cu 3-2 in finala ,dupa ce erau condusi cu 2-0 in min 10inexpugnabila echipa a Ungariei ,cea care invinsese in amicale Anglia ''inventatoarea''fotbalului in 1953 cu 6-3 pe Wembley si 7-1 pe Nepstadion,iar in grupele mondialului din '54 invinsesera chiar pe nemti cu 2 saptamani mai devreme cu 8-3!

  -Olandezii au beneficiat si ei de frati foarte mari ca fotbalisti in primul rand Rene si Wilie van de Kerkhof ce au scris istorie pentru PSV si 'portocala mecanica'' la sfarsitul anilor'70,apoi fratii Koeman – Ranald si Erwin ,campioni europeni '88-ambii titulari de drept si mai tarziu ''gemenii'' lui Ajax si ai nationalei fratii De Boer-Frank si Ronald!

Comenteaza