Don't Miss

Abramovici arestat în SUA

By on 25 martie 2013, 17:07


Foto: guardian.co.uk

Foto: guardian.co.uk

Roman Abramivici şi Boris Berezovski au avut un trecut învolburat împreună. Au fost prieteni, apoi duşmani de moarte.

Al doilea e mort de câteva zile iar primul a fost reţinut de FBI. Se pare că ar fi avut ceva de-a face cu „încetarea din viaţă” a rivalului său.

Concret, Abramovici şi Berezovski s-au duelat şi prin tribunale. Boris afirma că Roman l-ar fi înşelat în afaceri iar prejudiciul s-ar fi ridicat la 3 miliarde de lire sterline. Deasemenea, unul dintre capetele de acuzare viza şi intervenţia la intimidare a patronului de la Chelsea care l-ar fi forţat pe Berezovski să-şi vândă acţiunile deţinute la un concern petrolier (Sibneft) la o fracţiune din preţul real.

Tribunalul de la Londra i-a dat câştig de cauză lui Arbamovici, ceea ce a însemnat că adversarul său a rămas şi cu nota de plată a procesului, aproximativ 100 de milioane de euro.

Între timp Berezovski a avut parte de o moarte ciudată iar lista suspecţilor pare să-l includă pe Abramovici, care a fost reţinut de FBI pe teritoriul Statelor Unite. Nu a fost încă remis un comunicat oficial dar singurul motiv pentru arestarea şefului suprem de la Chelsea este moartea rivalului său.

Berezovski a fost un apropiat al conducerii de la Moscova, apoi a căzut în dizgraţie şi s-a autoexilat la Londra. Abramovici este actualul favorit al lui Vladimir Putin şi cel mai influent miliardar rus al momentului.

Daca ti-a placut articolul sustine Istoria Fotbalului pe Patreon!

Comenteaza cu Facebook!