Don't Miss

3 x Bayern

By on 2 iunie 2013, 10:26


Heynckes și-a luat la revedere de la Bayern nu doar cu o performanță uriașă ci cu un record pentru fotbalul german. A reușit ceea ce niciun fan al bavarezilor nu îndrăznea să spere la început de sezon. În vara lui 2012 toți erau ocupați să-l critice pe manager pentru transferul lui Mandzukic și pentru „lipsa de profunzime a lotului”.

Între timp croatul a devenit un idol iar Heynckes a luat titlul, Liga și Cupa Germaniei așa, cu un lot redus numeric. Cele trei trofee câștigate într-un singur sezon fac din Bayern singurul club german din istorie care reușește o asemenea performanță și unul dintre cele doar șapte din lume, alături de Celtic, Ajax, PSV, Manchester United, Barcelona și Inter Milano.

Performanța trebuie înțeleasă și prin caracterul exclusivist al acestei realizări: Real Madrid, regina indiscutabilă a Ligii, nu a reușit să ia cele trei trofee mari într-un singur sezon. Nici Liverpool în perioada de glorie. Nici marele AC Milan. Nici Juventus.

Celtic a fost prima formație care a reușit tripla. Se întâmpla în 1967 atunci când verzii luau Cupa Campionilor Europeni, campionatul și Cupa Scoției cu un o echipă de poveste: toți jucătorii erau născuți în Glasgow.

Heynckess are 68 de ani. Urma să se retragă la finalul sezonului. I-a lăsat însă o moștenire imposibilă lui Guardiola iar acum s-ar putea să se întoarcă să-i bântuie visele catalanului. Cum ar fi ca moș Heynckes să ia tripla și cu Real Madrid, acolo unde e printre favoriții la fotoliul ocupat până de curând de Mourinho?!?

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. gery76

  2 iunie 2013, 21:16 at 21:16

  -Anul trecut chiar avea o banca extrem de subtire Bayern Munchen,insa anul acesta bavarezii s-au intaritit ,mai ales prin venirea extraordinarului Javi Martinez ,cel care este la ora actuala cel mai bun inchizator din lume,iar venirea lui Dante a fos6t privita initial cu suspiciune,insa brzilianul a devenit liderul aparari.
  -Mandzukic a fost decisiv,fata de Gomez care rata enorm.
  -Peste toate acestea a fost vorba si de forma senzationala grupului de baza al echipei Neuer,Schweini,Ribery si Thomas Muller de-a lungul intregului sezon.

  -Am prins si Bayern-ul din ’87 cu Matthaus,Nechtweich,Augenthaler,Brehme,Pfaff,Michael Rummenigge sau Kogl,care elimina pe Real in semifinale cu 4-1 si 0-1,Real la care jucau Michel,Butragueno,Sanchis,Valdano sau Hugo Sanchez,am prins si Bayern-ul castigator in 2001 cu Effenberg,Scholl,Kahn,Lizarazu,Elber,Linke sau Salihamzdzici,dar niciuna dintre aceste echipe n-au oferit atata senzatie de forta si valoare,sa desffintezi pe Juve si Barca[7-0] tur retur si sa obtii tripla istorica ,este un sentiment extraordinar pe care numai daca esti fan Bayern poti sa-l intelegi.
  -BAYERN UBER ALLES!!!!!!!

  -MIA SA MIA!!!!!!

 2. gery76

  2 iunie 2013, 21:20 at 21:20

  Imi cer scuze pentru cateva litere mancate din neatentie ,mai ales ca sunt cu ochii si pe televizor ,unde sportul german a mai obtinut un mare succes ,Liga Campionilor obtinuta surprinzator de Hamburg in fata Barcelonei!!

Comenteaza