Don't Miss

11 supertalente care nu au ajuns niciodată superfotbaliști

By on 21 martie 2013, 09:08
Foto: wisegeek.com

Topurile de pe vremuri sunt adevărate labirinturi. Unele duc rapid în faţa vedetelor strălucitoare. Altele se unduiesc înşelător şi îşi pierd sensul. Oare cine să fi fost acel fotbalist de care nu a auzit nimeni?!?  Să-l privim un pic pe cel din 2001, realizat de Don Balon (articolul pe tema asta e aici)!

Au fost dintre cei care și-au confirmat statutul (Iniesta, Torres, van der Vaart, Maicon, Zlatan) au fost jucători medii (turcul Serhat Akin sau singurul român din top, Marius Niculae), au fost și dezamăgiri (Erdal Kilicaslan sau John Welsh) și chiar ghinioniști ca Dean Ashton, cumpărat și vândut pe 6 și 11 milioane de euro dar hăituit de accidentări grave care i-au încheiat prematur cariera la nici 25 de ani.

Istoria fotbalului are însă o serie lungă de supertalente extrem de mediatizate dar care nu și-au realizat potențialul iar articolul de față urmărește câteva dintre carierele care se anunțaul fulminante și care nu s-au împlinit pe măsura speranțelor.

Comenteaza cu Facebook!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

6 Comments

 1. Pitbull

  21 martie 2013, 18:52 at 18:52

  In primul rind felicitari Alex pentru site (foarte bine organizat si placut) si pentru articolele scrise… Intimplator am dat de acest site si deja de vreun an de zile urmaresc zilnic si citesc cu mare placere articolele care apar… Totusi o intrebare (mai mult o rugaminte) cum de nu scrii (aproape) nimic despre cei fara de care fotbalul nu ar mai fi sportul rege – SUPORTERII, mai ales despre cei din Romania ( ASU Poli Timisoara, Petrolul, Craiova)?

  • Alex Buturugeanu

   21 martie 2013, 18:56 at 18:56

   Salutare,

   iti multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca iti place site-ul si sper ca si pe viitor sa scriu lucruri care sa te atraga.

   am avut si articole cu si despre fapte de arme ale fanilor, din pacate putine legate de campionatul intern. Am un proiect in sensul asta pe termen lung, sa adaug o sectiune interna a site-ului dar as vrea sa o pot face la acelasi nivel iar deocamdata nu dispun de resurse suficiente (volum de munca, timp, bani). Sper ca viitorul sa fie un pic mai roz decat e acum!

  • Pitbull

   21 martie 2013, 19:35 at 19:35

   OK! Merci pentru raspuns, ateptam cu nerabdare…

 2. gery76

  22 martie 2013, 05:06 at 05:06

  Alex ,tu ti-ai dat seama mai demult ca sunt un mare si ireversibil fan al fotbalului german,dar despre Sebastian Deisler eu sa ma ierte Bunul Dumnezeu,am avut mereu impresia ca are ceva probleme legate de latura psihica[a si fost tratat de depresie],insa exact cand fotbalul german cel putin la nivel de nationala,avea cea mai neagra perioada si ma refer la perioada ’97-2004,cand nu mai batea nici o echipa mare[in 2002 a fost un noroc incredibil,echipa fiind cea ,mai slaba din istoria moderna,dar a beneficiat de un traseu cu Paraguay,S.U.A si Coreea de Sud,dar in primul rand de prestatia absolut uluitoare a lui Olliver Kahn],Deisler omul ce putea face diferenta a clacat si psihic ,a si avut un sir interminabil de accidentari si astfel s-a irosit un fotbalist pe care din punct de vedere tehnic eu il vedeam peste Thomas Haessler sau Andy Moller!!!

 3. gery76

  22 martie 2013, 05:22 at 05:22

  -Cam aceeasi situatie a fost si in cazul lui Diego Lattore,efectiv dupa mondialul din ’90 si suspendarea lui Maradona pentru dopaj,Argentina a castigat Copa America din ’91 cu o trupa radical schimbata din care diferenta o faceau Simeone ,Batistutta si Lattore,ultimul campion mondial din ’86 ce s-a mentinut era Ruggeri,practic stalpii acelei generatii Maradona in primul rand dar si Buruchaga autorul golul de 3-2 in finala cu Germania din ’86,Simeone si Batistuta au scris istorie,iar cel mai talentat Lattore s-a afundat in mediocritate.
  -A avut si Romania cateva cazuri celebre de fotbalisti uriasi ca talent dar care au realizat mult mai putin decat altii ce n-au beneficiat de talentul lor si aici imi vin repede in minte Danut Lupu,Romulus Gabor,Basarab Panduru,Costel Stanici,Ionut Lutu sau mai recent Marius Sava

 4. Alex

  2 ianuarie 2014, 06:24 at 06:24

  Wayne Harrison a murit de Craciun http://www.theguardian.com/football/2013/dec/27/wayne-harrison-liverpool-oldham-forward-dies. R.Ihttp://www.theguardian.com/football/2013/dec/27/wayne-harrison-liverpool-oldham-forward-dies. R.I.P.

Comenteaza